kloden resirkulering

kloden resirkulering
the planet

søndag 19. april 2020

Tilbake stilling


Det føles som om vi alle har tatt et skritt tilbake. Og det har jo også mange av oss gjort. Vi befinner oss på hjemmekontor. Vi har trukket oss tilbake fra våre arbeid, og våre hverdagsmiljøer. Ting har på en måte stanset opp litt. Vi tar det roligere enn hva vi ellers gjør. Vi avventer. Venter på at myndighetene skal gi oss nye retningslinjer og eventuelle nye restriksjoner. Vi er satt tilbake i hvilemodus.



Denne nye situasjonen gir også mulighet til refleksjon. Refleksjon over eget liv og eget hjem. Det er en slags øvelse i mindfullness. De av oss som ikke har vært så opptatt av dette tidligere får nå en mulighet til å slappe av, ta livet litt med ro, og å lære seg å bli kvitt stressende energi. Hverdagene våre rommer så mye mer av tid, individuelle valg, og mulighet til å være litt effektive eller disiplinerte på eget hjemmekontor.



Samfunnet er satt på vent. Vi vet ærlig talt ikke hva som kommer til å skje når det starter opp igjen. Noen ser dette som en gylden anledning til å forandre på de tingene som ikke fungerer så godt i dagens samfunn. Det er mange av oss som har begynt å reflektere over eget reisemønster. Akkurat dette med reiser har de fleste restriksjoner. Og på tross av at NSB eller Vy, nå begynner å starte flere avganger så kommer vår måte å reise kollektivt på, ha forandret seg. Vi har stilt noen nye spørsmål og reflektert over egen sikkerhet.





Popgruppen Cardigan har en sang som heter ”Erase and rewind”, det vil si spole tilbake og slett. For mange av oss har disse refleksjonene over eget liv gitt oss anledning til å se hva som ikke lenger er så viktig for oss. Noe av det jeg har kan jeg kvitte meg med. Jeg trenger rett og slett ikke så mange ting. De materielle objektene har mistet en del av sin sjarm. Det er på en måte ikke en ny bil eller nye skor som er vesentlig i denne tiden. Konsumsjonsmønsteret er blitt veldig annerledes for mange av oss.

Jeg tror at en pause fra kjøpepresset har vært viktig. Og jeg håper og tror at et mer bevisst konsumsjonsmønster kommer til å bli gjeldene på den andre siden av den her krisen, når ventetiden er over!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar